pil pil
Niels Jensen Søndergaard
(1808-1865)
Maren Olesdatter
(1807-1865)
Peder Christian Nielsen Søndergaard
(1849-1895)
Sidsel Thomasen Mehlsen
(1858-1949)
Ivar Nielsen Søndergaard
(1891-1970)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Mette Johanne Larsen Søndergaard

Ivar Nielsen Søndergaard

  • Født: 11 Sep. 1891, "Engholm", Jørsby, Morsø Nr., Thisted, Danmark
  • Ægteskab (1): Mette Johanne Larsen Søndergaard den 6 Jan. 1916 i Rested, Morsø Sdr., Thisted, Danmark
  • Død: 31 Aug. 1970, "Engholm", Jørsby, Morsø Nr., Thisted, Danmark i en alder af 78 år
  • Begravet: 1970, Jørsby kirkegård, Jørsby, Morsø Nr., Thisted, Danmark
Billede

punkttegn  Notater:

1916 overtog Ivar gården efter sin mor Sidsel.
Ivar lærte landbrug Gået på Galtrup efterskole- aftjente værnepligt 1913- 1914 ved infanteriet i fredericia.
Gården er på 64 tdr land afstod i 1956 gården til sønnen Ejner og byggede hus ved siden af Engholm på jord fra gården Ivar boede i aftægtsboligen i 13 år.
Flyttede senere til Nykøbing Sammen med hans husbestyrerinde Elvine. Døde 1970 i Nykøbing.
Ca år 1967 -68, var jeg på ferie ude hos faster Sidsel, hvor jeg ofte var på ferie, Min kusine Lene og jeg er jævn alderende. Hun var også ofte på ferie ude hosos på Engholm.
Lene og jeg var omme og besøge bedstefar og Elvine, Lene og jeg fik hver en krone hver til at købe slik for, og det var bare stort. Jeg havde travlt med at løbe over og køsbe slik, som resulterede i at jeg blev påkørt, kom på Nykøbing sygehus med hjernerystelse og en lille kraniebrud. Selv samme dag kom min lillebror Knud på sygehuset,havde brækket benet flere steder, havde gået hjemme på Engholm og fejet med en lille kost, hvor en port var faldet ned over han. Dengang måtte forældrende kun komme 2 gange om ugen på besøg, det var specilt hårdt for Knud som var lille. Var ude og besøge bedstefar kort tid før han døde, ville gerne have været med til begravelse, men det måtte jeg ikke, os børn skulle lægge blomster ude på gårdspladsen på Engholm, hvor ligbilen skulle køre igennem, men det blæste så meget, at det nærmest var umuligt.
Ivar er anden generation på Engholm, allerede en pænt stor gård, firelænget omkring en fin gårdsplads, hvor 15 heste mageligt kan føres rundt inden markarbejdet.
Ivar er en tavs mand, en streng figur, der aldrig roser- hvorfor skal man sige unødige ting om det arbejde, som folk lægger for dagen, det er en naturlig ting, at man passer sine sager. Det skulle man ikke have ros for. Måske er det bondens adelsmærke, at man ikke unødigt bruger munden, når der er så meget, som ikke behøver at blive sagt, og mere, der ikke burde siges.
Notat: Dog fortæller Valdemar Have, som tjente i to perioder hos Ivar " Der var en engelt gang, kan jeg huske, hvor det så ud som om et rosende ord slap ud". Jeg gik og røgtede, og havde fyldt møgbøren så rigeligt. Jeg var ikke nogen svækling dengang, og kørte den op ad en rampe og ud på møddingen. Ivar stod og så på mig " Stærke arme" sagde han og gik. Da han kom til stalddøren , vendte han sig halvt om og tilføjede " Det var børen jeg mente "

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y

Billede

punkttegn  Om Ivar

• Beskæftigelse: Landmand Engholm.


Billede

Ivar blev gift med Mette Johanne Larsen Søndergaard den 6 Jan. 1916 i Rested, Morsø Sdr., Thisted, Danmark. (Mette Johanne Larsen Søndergaard blev født den 9 Sep. 1893 i Rested, Morsø Sdr., Thisted, Danmark, døde den 1 Dec. 1957 i Thisted Centralsygehuset, kirugisk afd., Thisted, Hundborg, Thisted, Danmark og blev begravet i Jørsby, Morsø Nr., Thisted, Danmark.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet